W tym roku do konkursu zgłoszono czternaście stołów przygotowanych przez reprezentacje sołectw i oddziałów Związków Podhalan z terenu gminy. Wszystkie ustawiono obok płyty boiska sportowego. Jury pod przewodnictwem Lidii Rosińskiej ustaliło następującą kolejność stołów: Grand Prix – Stare Bystre, pierwsze miejsce – Piekielnik i Podszkle, drugie – Wróblówka i Czarny Dunajec, trzecie – Ratułów i Pieniążkowice, wyróżnienia – Dział, Chochołów, Ciche, Załuczne, Odrowąż, Miętustwo i Podczerwone. Wszystkie przygotowane potrawy znalazły uznanie wśród gości Hołdymasu, którzy nie patrząc na ustalony program dożynek szybko rozprawili się z wystawionymi wiktuałami. Bardzo im smakowało a w konsumpcji nie przeszkadzał nawet spory tłok. Nowe pomysły kulinarne muszą czekać na realizacje do przyszłego roku.
Say